Online rendement | Haal meer rendement uit…

Apr/10

28

Persoonlijk ontwikkelingsplan (pop) maken, hoe doe je dat

Tijdens een functioneringsgesprek wordt de vooruitgang van een medewerker besproken. Ben jij de leidinggevende dan geef je richting aan zo’n gesprek en werk je samen met je gesprekspartner om een persoonlijk ontwikkelingsplan uit te werken. Als medewerker ontvang je jaarlijks van je leidinggevende een rapportage met de vooruitgang die je hebt geboekt in je POP (persoonlijke ontwikkelingsplan). Het functioneringsgesprek is bedoeld om duidelijke afspraken met elkaar te maken over vooruitgang van de persoonlijke ontwikkeling. Je vindt hier een voorbeeld van een persoonlijk ontwikkelingsplan.

In het plan worden een aantal dingen opgenomen die ervoor zorgen dat het POP helpt bij het verbeteren van competenties. Belangrijk is hierbij dat beide partijen (leidinggevende en degene die door hem of haar wordt aangestuurd) het allebei eens zijn over de ontwikkelingsgebieden. Als ik een gesprek in ga waarbij ik iemand moet beoordelen, dat je een aantal concrete voorbeelden paraat hebt om duidelijke te maken aan je gesprekspartner dat sommige dingen beter kunnen. Ik heb de voorbeelden paraat omdat het voor kan komen dat er een blinde vlek is bij mijn gesprekspartner. (een blinde vlek is een zwakke plek in iemands competenties waarvan hij of zij zelf niet weet dat die er is) Het is daarbij dus extra belangrijk om te laten zien met feiten en voorbeelden wat er niet goed gaat. Alleen op die manier kun je iemand laten inzien dat het beter moet en kun je ook samen daar overeenstemming over bereiken.

Als ik mijn opmerkingen te vaag zou houden, bestaat de kans dat mijn gesprekspartner het niet met me eens is, of wel zegt dat hij het eens is, maar dat hij intern daar toch niet genoeg draagkracht voor zal opbrengen. Tijdens het gesprek bespreek je de competenties die je als leidinggevende belangrijk vindt. Hiermee stel je het persoonlijke ontwikkelingsplan op.

Een persoonlijke ontwikkelingsplan ziet er ongeveer zo uit, waarbij het belangrijk is om de activiteiten die iemand moet doen om de competentie te verbeteren, altijd SMART (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden) zijn geformuleerd.

Persoonlijke ontwikkelingsplan:

Doel Activiteit Resultaat Planning Wat heb je nodig?
Time management Op vrijdag voor 17.00 je agenda voor volgende week indelen. Beter overzicht in wat je wanneer doet en hoeveel tijd je kunt besteden aan andere dingen Vanaf volgende week vrijdag, iedere week 1x per maand een check door leidinggevende
Klantgericht werken 1x per week stilstaan bij elke klantrelatie en proactief actiepunten voor jezelf formuleren om de klant verder te helpen. Klantrelatie verbeteren doordat je vaker proactief meedenkt. Vanaf volgende maand, iedere week 4 klanten Feedback van consultants over kansen bij klanten.
Productiviteit Vaker stilstaan bij wat je doet op een dag. Ben je met de juiste dingen bezig? Productiviteit verhogen door zelfreflectie: doe ik de juiste dingen?. Vanaf volgende maand. Leidinggevende die me stimuleert om hard te werken en productief te zijn.

Onderteken beide het persoonlijk ontwikkelingsplan en maak het beschikbaar voor elkaar. Bespreek het weer bij het volgende functioneringsgesprek, maar haal het ook zeker tussentijds af en toe aan. Het POP wordt vaak netjes opgesteld, maar in de praktijk zie ik dat er toch meer mee gedaan kan worden.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 stemmen, gemiddelde: 4.17 uit 5)
Loading...Loading...

Interessant artikel? Deel het nu op Twitter, Facebook en Google+!
Wellicht ook interessant om te lezen:
<<
>>

Geschreven door: +Yannick Veys
Laurens says:

Fijn voorbeeld en praktisch!

Frank says:

Thanks

ziet er goed uit
eindelijk een compacte verzie.

Frank

Yannick says:

Haha :) Graag gedaan!

Roosje says:

Dit is kort en krachtig lijkt mij:)
veel beter dan die van ROC haha

Thank You

Anouk says:

Zo dat was even zoeken naar een goed voorbeeld van een pop.
valt niet echt mee.
maar nu gaat het zeker lukken bedankt.

groetjes,

Yannick says:

Graag gedaan Abby! Succes met het opstellen van je pop!

Abby says:

Bedankt, net waar ik naar op zoek was.

Yannick says:

Dank je wel Tanja!

Tanja Beelen says:

prettig stukje, kort en bondig daar kun je wat mee!